Helppo ja herkullinen avokadosmoothie

Kiirettä pukkaa! Viime viikko meni töitä tehden ja viikonloppu valmistujaisissa poiketessa. Siskon häät on (omg) neljän päivän päästä ja mekkokriisi ehkä ratkaistuna vihdoin _tänään_. En tiedä mikä siinä on, että vaikka kuinka aikaisin aloittaa sen mekon etsimisen niin viime tippaan se aina jää.. Yritystä on ollut ja oon palauttanut ja vaihtanut varmaan kymmenen mekkoa jo tähän mennessä. Koruja, kenkiä ja kampaustakin on tietty vähän vaikea valita ilman sitä mekkoa, joten nekin pitää vielä päättää…:DPicsArt_1401781482956

Mutta otsikon herkkuasiaan; eilen vietettiin lapsuudenkavereiden kanssa hengailuiltaa Kapan vanhempien luona, jossa usein nuorempinakin hengailtiin. Kapan porukat oli laittanut pöydän koreaks ilmakuivattuun kinkkuun käärityillä meloneilla, lohipastalla, salaatilla ja ihan törkeän hyvillä avokadosmoothieilla! Piti tietty heti kysästä ohje itsellekin, sillä syön avokadoja usein, mutta usein vain sellaisenaan mustapippurin kera leivän päällä tai höystettynä esimerkiksi katkaravuilla.

Herkullisen avokadosmoothien resepti oli näinkin simppeli:

  • Avokadoa
  • Maitoa (tai esim mantelimaitoa)
  • Loraus hunajaa

Ja blenderissä sekasin. Mitat on aika summittaisia, mutta yks iso annos olis varmaan about yks avokado, 3dl maitoa ja pari rkl hunajaa.
//Edit: Tein äsken satsin, johon tuli kaks avokadoa, ehkä n.4dl maitoa ja 3rkl hunajaa. Tästä tuli kolme pientä kulhoannosta. Maidon määrällä voi vaikuttaa siihen, tuleeko smoothiesta juotavaa vai lusikoitavaa, itse tein nyt tarkoituksella paksumpaa, lusikoitavaa ”avokadojogurttia/rahkaa”

Maku oli ihanan pehmeä ja raikas, enkä ollut kuulemma ensimmäinen, joka luuli maistavansa taustalla myös banaanin, vaikka sitä ei smoothiessa ollut ollenkaan! Reseptiin kuuluisi oikeaoppisesti myös kuulemma jäämurska. Aijjaij täytyykin tehdä itselle seuraava versio jäämurskan kera, vois olla meinaan aika namia kesähelteillä! Ohjettahan voi myös tuunata mielin määrin ja itselle tuli mieleen, että heittäisi smoothien päälle vielä esimerkiksi kaakaonibsejä:)PicsArt_1401781283591

PicsArt_1401781158418Mitäs muuta. Reenattu on ja syöty on, koululaisten kesälomakin alkoi ja samalla mun toukokuun sijaistyöt loppui, joten määkin oon nyt pitkästä aikaa KESÄlomalla JEE! Häiden jälkeen paneudun tähän blogiin (ja muiden blogien lukemiseen!) taas enemmän, on meinaan paljon kesäjuttuja mielessä, joista haluan kirjoitella!

Nyt palaan kriiseilemään kenkäasiaa, selailemaan kampauskuvia ja kuivatteleen mun hääripsenpidennyksiä;) Häähumua ilmassa!!!2014-06-03 10.33.19IMG_20140601_123922

IMG_20140601_123819

 

Sade

 
Tykkää jutusta