Reeniä, gluteenittomuutta ja viikonvaihde

Hellöy! Reenejä on vedetty entiseen malliin, vaikka tänne niistä en ookaan nyt lähiaikoina raportoinut ja vaikka flunssakin on yrittänyt käydä kylässä ja kaataa sängyn pohjalle. Lite alkaa olemaan ohi (tänään itseasiassa kymppi viikko täynnä) ja voisin heittää siitä muutaman sanasen: reeniohjelma on ollut tosi hyvä. Siinä missä Bc:ssä tehtiin aikalailla kokovartaloreenejä, niin tässä reenit on selkeästi jaoteltu neljälle päivälle eri lihasryhmille. Ruokavaliossa oon tehny vähän korvailuja pitäen kuitenkin makrojakaumat aikalailla samoina kun ohjeissakin. Sellanen iso muutos osu kuitenkin tähän projektin aikaan, että oon nyt kolme viikkoa ollut gluteenittomalla ruokavaliolla.

IMG_20140319_131236

IMG_20140319_131343

Tää gluteenittomuus juontaa juurensa oikeastaan jo syksyyn, kun ramppasin kaikenmaailman sappikivi ja keliakialääkäreissä sekä verikokeissa vatsaongelmien takia, mutta mitään tiettyä syytä ei sillon kipuihin ja turvotukseen löytynyt. Ohjeeks sain kokeilla ensin muutaman kuukauden laktoositonta ruokavaliota ja jos ei auta niin vaihtaa gluteenittomaan. Samoihin aikoihin syksyllä aloitin Bc:n, jossa hiilareita oli mukana melko vähän ja siitäkin osa kaurahiutaleina (joka on luontaisesti gluteenitonta). Vaihdoin kuitenkin maitotuotteet laktoosittomiin ja oireet väheni, joten ajattelin laktoosin olleen syy. 

Kuitenkin kun joulun jälkeen aloitin Liten ja hiilarimäärä kasvo roimasti syksyyn verrattuna, tuli kivut ja ongelmat takas yhtä pahoina. Niinpä kolme viikkoa sitten aloitin täysin gluteenittoman ruokavalion, siirryin maitotuotteiden osalta oikeastaan takas ihan perustuotteisiin ja oireet; mahakipu, ilmavaivat, mahan yhtäkkinen järkyttävä turpoaminen jne on pienentyneet ihan minimiin. JES!!! Hirveästi muutoksia mun arkiruokavalioon gluteenittomuuden myötä ei oo tullut vaikka ruis, ohra ja vehnä jäikin pois. Jauhelihan tai kanan kaverina on täysjyväpastan sijasta gluteenitonta riisiä ja satunnaiset Real-leivät on vaihtunut kauraleipään.

IMG_20140323_085658

IMG_20140322_172157

Kesää kohden teen vähän muutoksia syöminkereihin ja oonkin vetänyt nyt jo viikon taas Bc:n ohjeilla eli vähentänyt vähän hiilareita Liteen verrattuna. Liten reenijakoa jatkan vielä ainakin hetken aikaa ennen suurempia muutoksia. Paitsi aina väliin voi tietty heittää jotain spessureenejä, kuten keskiviikkona, kun tein käsille tehokkaan kymppireenin: 10×10 sarjaa pystypunnerrusta, 10×10 hauiskääntöjä 10×10 ojentajapunnerruksia ja vielä 10×10 rintaprässiä. (Y)

En muuten muista koska olis ollut salilla yhtä tuskasta kun viime torstaina. Kotoa aamulla lähtiessä oli vielä hyvä fiilis, mutta heti alkulämpässä tuntu kun energiat olis kadonnut taivaan tuuliin ja heti ensimmäisestä liikkeestä teki mieli lähteä kotiin. Itketti, väsytti, eikä tuntunut mikään kunnolla missään. Byäh. Taistelin kuitenkin loppuun sen mitä olin etukäteen ajatellutkin ja läksin kotiin. Mikään urheilureeni ei sinänsä oo turha, mutta huono toi kyllä oli, oikein pohjanoteeraus:D

Illan matkalaisen pelastus oli kuitenkin lämmin kotipuusauna<3 Sitä mää niin kaipaan Helsingissä. Inhoan ehkä eniten käydä kylmässä suihkussa (siis vaikka se suihku olis lämmin mutta ympärillä kylmät tilat, eli vieressä ei oo lämmintä saunaaxD) Oon myös usein nuorempanakin aikatauluttanut menojani lauantaisaunan mukaan, vaikka meillä saunottiin muutenkin varmaan joka toinen päivä:D Sauna se miehen tiellä pitää:D

Viikonloppuna meillä kyläili ”sopivasti” keliaakikko perhetuttuja, joten pääsin heti spesial gluteenittomien leivonnaisten tekoon ja leipasin vieraille sekä gluteenittoman suklaakakun että gluteenittoman yrttikinkkupiirakan. Ite en tuotoksia maistellut, mutta kovasti kehuja sateli:) Tänään tein myös jo valmiiks huomista varten pehmeää bataattipunajuurikeittoa ja kävin kannustamassa siskonpoikaa yleisurheilukisoissa, josta tuli pronssia kotiintuomisiks! 🙂 Mut löytää muuten instagrammista ainakin vielä nimimerkillä sannisade. Oon vähän miettinyt, että tekisin toisen tilin mihin spämmäisin vaan näitä ruoka- ja reenijuttuja, mutta katsellaan katsellaan… Uus viikko, lets mennään!

IMG_20140323_124857

IMG_20140323_175747

IMG_20140323_085853

 

Sade

2 vastausta artikkeliin “Reeniä, gluteenittomuutta ja viikonvaihde”

    • Kiitos!:) ja hei oot tampereelta, manseblogeja onkin aina kiva seurailla kun kotikaupunki vilkkuu!:)

 
Tykkää jutusta