Oli tarkotus leipasta ohimennen yks raakakakku…

*Postaus sisältää yhteistyössä saatuja tuotteita*

Mää oon kyllä välillä sellanen söhlä keittiössä että voi moro. Meillä oli lauantaina tuparit kämppiksen kanssa meidän molempien yhteisille Tampere ystäville (ja samalla mun synttärit, pikkujoulut, uudenvuodenbileet ja mitä kaikkee tässä nyt on jo puolessa vuodessa ehtinyt tapahtua kun tässä kämpässä ollaan asuttu…) Mut eniveis olin jo aikoja sitten bongannut netistä raakaleivonta spesialistin Maria Lönnqvistin raakakakkureseptin, jota piti päästä testaamaan:

Angel food cake

  • 5dl kookoshiutaleita
  • 3dl vettä
  • 2dl cashewpähkinöitä
  • 1dl hunajaa
  • 4rkl kookosöljyä
  • 1tl aitoa vaniljajauhetta
  • 1/4tl vuorisuolaa

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada kakkuvuokaan ja laita pakastimeen tai jääkaappiin hyytymään.

Simppeliä eikö? No meitsi lähti vähän perjantai-illan hämärissä soveltamaan. Vaihdoin kookoshiutaleet Cocovin kookosjauhoihin ja hunajan siirappiin. Ei sitten mennyt toteutus ihan ku strömsössä ja lopputuloksena olikin mielenkiintoinen pähkinä-kookos-mustaherukkamaitorahka kombo…IMG_4654

IMG_4658

Kaikki lähti siitä, että pienessä päässäni jotenkin ajattelin, että voin korvata kookoshiutaleet suorilta kookosjauhoilla ja töräytin jauhoja kulhoon ensitöikseni 5dl. Lisäsin kaikki loput ainekset ja tajusin tässä vaiheessa, että toi jauho imee pikkasen erilailla tota nestettä itseensä ja valmiin kakun sijaan mulla oli kipossa blendattuna kasa kuivia jauhoja, joissa oli satunnaisia pähkinäsattumia… JJooo… 😀 Tässä vaiheessa Cocovin kaakonibsitkin kuulu vielä koristelusuunnitelmaan, mutta ne jäi sitten unohduksiin kun suunnitelmat muuttu.IMG_4659

IMG_4664

Kuiva jauhoseos, mitä teen!? Päätin lisätä siirappia ja vettä jonka jälkeen kakku oli luokkaa murutaikina. Hienoa. ”Tässä tää mun suussasulava raakakakku, tai no murutaikina…”

Paniikkiratkaisuna murutaikina kakkuvuoan pohjaksi ja paniikkikuorrute epäonnistuneen massan päälle: Maitorahkaa 500g, pussillinen mustaviiniherukoita, mehukeittoa, liivatelehtiä, steviaa

IMG_4666

IMG_4669

Ainoa ajatus kämppiksen kanssa tässä kohtaa: Moni kakku päältä kaunis….

IMG_4674

Ja valitettavasti tohon lauseeseen kakun hisoria kiteytyykin ja se pääty piiloon jääkaappiin ”maistakaa jos haluatte, voi olla vähän oudonmakusta”- osastoon. Omasta mielestä pohja oli ihan ok makuista, koska tykkään kookoksesta ja pähkinöistä, mutta koostumus oli aika kröhöm tuhti ja jauhoinen ja varmaan aika yllättävä ihan normikakkuihin ja makuihin tottuneille. Illalla pienien maistelujen jälkeen kaavin itelleni kakun päältä kaiken jäljellä olevan kerrososan eli marjamaitorahkan pois ja nautiskelin sellaisenaan iltapalan korvaajana:D

Alkuperäinen resepti ja sen mukaan tehdyt kakkukuvat näytti kuitenkin niin herkuilta ja suussasulavan pehmeiltä, että varmasti pakko kokeilla reseptiä uudelleen paremmalla onnella RESEPTIÄ PRIKULLEEN NOUDATTAEN PRKL! Aina ei sovellus näköjään kannata…:D IMG_4733

Sade

2 vastausta artikkeliin “Oli tarkotus leipasta ohimennen yks raakakakku…”

  1. Meitsi tän inspiroimana testas tuota angelfood systeemiä ihan niinkun resepti sanoo ja kyllä mietitytti homman funktio. Vesi tekee jotain hämmentävää, ja kookoshiutaleet eivät ainakaan mun perusblenderisää/monitoimikoneella menneet kovin sileäksi, kookos jäi ärsyttävän pureskeltavaksi. Muuten jees, erottelin taikinan kahteen osaan (molemmista tein siis levyn ja heitin hhetkeksi pakkaseen), jonka väliin tungin ainonkin blogissa nähtyä suklaatäytettä. Hyvää, mutta jos kookos ois sileämpää, niin ois tosi hyvää.

    • Hmm jos päädyn tätä vielä väsään niin pitäisköhän soveltaa ja lisätä tekovaiheessa jotain nestettä/kookosmaitoa tms, että sais massasta smootimpaa..Suklaa ja kookos on kyllä aina hyvä kombo!:P Kun kookoskin yksinään voi toisinaan olla, miten sen sanois, ”liian kookos” joidenkin makuun:D

 
Tykkää jutusta