Lucumajäätelö

Postaus sisältää yhteistyössä saatuja tuotteitaIMG_4625

”Superfood Lucuma (Pouteria Lucuma) on Perusta lähtöisin oleva runsassatoinen puussa kasvava hedelmä, joka kuuluu herkullisuutensa vuoksi Perulaiseen pitopöytään ja on paikoin perusruoka-aine. Cocovin lucumajauhe täydentää ruokavaliota sisältämällä runsaasti B-vitamiineja, rautaa, kalsiumia, fosforia ja A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia. Lucuman aromaattinen ja makea maku avioituu erinomaisesti kinuskin ja suklaan kanssa ja siitä voi valmistaa myös vegaanille sopivaa jäätelöä.”

Lucumajauheen jäätelölause iski heti silmään yhteistyössä Cocovilta saatuun lucumajauheeseen tutustuessa ja tänään pääsin tositoimiin tekemällä kotona Lucumajäätelöä jälkiruoaksi. Olin suunnitellut tätä jo etukäteen, joten jätin itse lucumapussin Helsinkiin, mutta pakkasin jauhetta säilytysrasiassa matkaan mukaan. Ennen tätä jäätelökokeilua oon käyttänyt lucumaa muun muassa raakasuklaanteossa ja maitorahkan seassa pähkinöiden ja marjojen ohella.

Lucumajäätelön resepti on todella yksinkertainen ja tätä voi valmistaa myös kuten meitsi eli ilman mitään jäätelökonetta! Alkuperäisen ohjeen bongasin  http://rollit4.blogspot.fi/2010/02/banana-split-ja-lucumajaateloa.html .

Korvasin itse reseptissä pelkän veden mantelimaidolla ja setti näytti siis tältä (kuppi tarkoittaa ihan normaalia vesilasia/mukia): LUCUMAJÄÄTELÖ N.4 ANNOSTA:

  • Oman maun mukaan n.1/2 kuppia Cocovin lucumajauhetta
  • 1 kuppi cashewpähkinä/mantelisekoitusta
  • 1 tl-rkl vaniljaa
  • Loraus siirappia
  • 1 kuppi mantelimaitoa (tai esim. kookosmaitoa)
  • Loraus vettä (riippuu kuinka sakeaa tai pehmeää koostumuksesta haluaa)

IMG_4615

IMG_4614

IMG_4616

IMG_4619

Blendasin aineet keskenään ja laitoin rasiassa pakastimeen. Sekoittelin seosta noin tunnin välein. Tein jätskin 12 aikaan ja jo 15 aikaan syötiin satsi pois hieman vielä pehmeänä, mutta kylmänä.

Tästä reseptistä syntyy noin neljä kuvassa näkyvän annoksen kokoista palloa. Maku oli aika vahvasti mantelinen ja pähkinäinen, kuitenkin vähän kinuskimaisen pehmeä. Näillä mittasuhteilla jäätelöstä tuli aika ”äklömakeaa” ja sakeaa, joten pikkupallo tätä tyydyttää kyllä hyvin makeanhimon.

Pitäiskin tehdä tätä soijamaitoa ja kaurajätskiä syöville siskontytöille herkutteluun:) Vaikka tästä herkusta tykkäsivät kyllä myös muutkin perheen ”normaalisyöjät”, jotka välillä suhtautuu mun terveyskokkailuihin ehkä vähän epäilevästi… 😀

HERKULLISTA LAUANTAITA!IMG_4626

IMG_4624

Sade

2 vastausta artikkeliin “Lucumajäätelö”

  1. Näyttää mielenkiintoiselta reseptiltä! Millaiseksi itse kuvailisit jäätelön makua ja tekstuuria? Pähkinät ja kookos ovat rasvaisia ainesosia ja varmaan antavat sille siksi kermaisen suutuntuman, mutta onko maku miten pähkinäinen/vaniljainen/jotain muuta? 🙂

    • Ehkä eniten maku muistuttaa juurikin tuota käyttämääni mantelimaitoa, koska käytin sitä alkuperäisen ohjeen veden sijaan. Maku on vain makeampi ja jotenkin tummempi ja ”täyteläisempi” kuin mantelimaito, mutta sitä maistamalla saa ehkä vähän suuntaa maun pohjalle, johon lucuma tuo sitten oman vivahteensa:D haha onpa vaikea kuvailla kun maku ei ole mikään itsestäänselvä ”mansikka” tai ”suklaa”:D Näillä ainesosasuhteilla suutuntuma jäätelöstä oli melko sakea ja varmaan nestettä lisäämällä koostumuksesta olisi tullut smuutimpaa ja pehmeämpää niin halutessaan…:) Tää oli mun eka jäätelökokeilu ikinä joten ei ole oikein vertailukohtia esimerkiks tosta koostumuksesta, pitäiskin varmaan tehdä erilaisia ”jätskintekokokeiluja” niin olis helpompi kuvailla koostumusta ja makua!:D

 
Tykkää jutusta