Mitä söin tänään?

Koko viikko on mennyt ruokaostoksia tarkasti suunnitellen, jotta ruokahävikki tänä aamuna Helsinkikotoa lähtiessä olis mahdollisimman pieni, sillä tulin väliviikon viettoon tänne kotikotiin Tampereelle. Päätinkin tallentaa kaikki tän päivän ”jämä” syömiset kännykän muistiin vertaillakseni niitä huvinvuoks ”normipäivän” syömisiini.

Aamu alkoi ihan kuten aina; herättyäni vedin vitamiinit ja puoli litraa vettä kurkusta alas, jonka jälkeen puuro pellavansiemenillä, raejuustolla ja mehukeiton loppuliruilla napaan ja päälle vielä toinen puoli litraa vettä. Vettä juon pitkin päivää 3-4 litraa ja varsinkin aamulla tulee heti ihan tuhnu olo ja päätä särkee, jos jättää jostain syystä vedet juomatta. Jättiannos puuroa on mun basic joka aamu ja aina sitä vaan tahtois lisää… <3

IMG_20140228_190451

Aamupalan jälkeen kävin salilla tekemässä selkä-takareisi reenin, jonka päälle nautin cookies&cream palkkarin ja kuvasta puuttuvan banaanin! (Vissiin ollut aika kiire sen syömisen kanssa…)

IMG_20140228_190359

Suihkun jälkeen pakkasin loppuun ja alotin jääkaapintyhjennys lounaan kokoamisen. Tadaa: täysjyvätortillalättyjä, raejuustoa ja salaattia. Aika ”karua” ja pieni annos, mutta tyydytti mut ravintoarvojensa puolesta ihan hyvin. En yleensä kyllä käytä pelkkää raejuustoa protskunlähteenä aterioilla, mutta tää oli nyt ainoa protskunlähde mitä jääkaapista löytyi:D Maitoakin oli pakko juoda lasillinen, jotta kahvia varten ostettu maitopurkki hupenis edes vähän… Ei kyllä mennyt maito oikein alas kun en ole sitä pelkiltään juonut enää pitkään aikaan, joten loppupurkki jäi lahjoituksena kämppikselle:D

IMG_20140228_190321

Lounaan ”jälkkäriks” söin kourallisen Cocovin mulperimarjoja ja hmm alle ruokalusikallisen makeuttamatonta maapähkinävoita, jota sivelin kuvasta puuttuvan real-täysjyväviipaleen päälle!

IMG_20140228_190118

Lounaan jälkeen lähdin kimpsuineni koululle suorittaan tentin, jonka jälkeen jatkoin suoraan junaan. Junassa oli välipalan aika ja nautinkin Skyr-rahkan, jääkaapin vihanneslokerossa majailleen viimeisen omenan, kahvia ja muutaman kourallisen Cocovin trailmixiä, joka sisältää mulpereita, gojimarjoja, kaakonibsejä, casheweitä ja manteleita.

IMG_20140228_190039

Kotikotona odotti perus makaroonilaatikkoa. Tekisin itse rasvattomamman ja ehdottomasti täysjyväisen version, mutta ruoka ei ole mulle ihan niin iso juttu, että olisin tuonut omat eväät tilalle, vaan tällaisissa tapauksissa syön sen mitä tarjolla on (mutta nyt tulevan lomaviikon aion kyllä tyrannisoida ruokia täällä kotona ja hyökkään heti huomenna kaupoille mukaan, jotta pääsen vaikuttamaan ostoksiin ja tulevan viikon ruokiin;) Laatikon päälle söin vielä eilispäivän maukkaat bataattikeiton jämät (2x tuo annos) (Y)

IMG_20140228_190924

IMG_20140228_190621

Tän päivän syömiset päättyikin sitten perjantaihuumassa tähän ”vaivaiseen” protskupatukka iltapalaan…

IMG_20140228_191236

Kun vertaan tänpäivän syömisiä normipäivään, niin ainakin kasviksia söin tänään huomattavasti vähemmän mitä yleensä, sillä esimerkiks koulussa mun ylitsepursuava salaattilautanen jaksaa aina naurattaa kamuja:D Marjat plus iltarahkakin puuttu tänään kokonaan. Lounas oli ehkä vähän yksitoikkoinen ja pieni. Päivällinenkin mun makuun vähän ”epäterveellinen” ja annoskooltaan pienempi kuin mitä yleensä syön. Muuten meni kyllä massuun kaikkea mitä tavallisestikin, joskin noita ”pikkuhiluja” (mulpereita, gojimarjoja jne) tuli napsittua tänään eväänä vähän enemmän kuin yleensä. 🙂

ONNISTUNUT RUOKAHÄVIKIN MINIMOINTI JA NYT VIIKONLOPPU! RELAX, TAKE IT EASYYYYYYYYYYYYYYYYYYYIMG_20131117_001440

Sade

 
Tykkää jutusta