Raakasuklaata ystävänpäivään

IMG_4534

Hellurei! Täälä on ollut hiljasta, mutta niin on myös tosielämässäkin sillä viime viikonloppuna iski päälle flunssanpoikanen. Perjantai aamuna vedin vielä salilla Helsingissä selkää, illalla siskon kanssa olkapäät-ojentajat-vatsasetin ja lauantai-aamuna spinningtunnin, jonka jälkeen KABOOM vilunväreet ja lihassärky iski. 

Sunnuntaina oli siskonlasten synttärit ja samalla mun InShapen neljännen viikon päättänyt tankkauspäivä. Karjalanpiirakat, tuore vaalea leipä, lasagne, neljä erilaista synttärikakkua ja vaahtokarkit maistu aikas hyviltä suussa, mutta ei kyllä sitten enää hetken päästä olossa ja ilmapallonavatsassa…:D Synttärisankari oli muuten aika päheenä tosta toisen siskon tekemästä ”Lukiluki” (HelloKitty) kakusta. Meitsin käsialaa kuvassa on mehevä porkkanakakku!IMG_4505

Päivät on siis mennyt vaan röhnäten ja kouluhommia hoidellen. Tänään hain postista Cocovin yhteistyötuotteita ja päätin tehdä heti pikkusatsin pähkinäistä raakasuklaata huomista ystävänpäivää varten:) Raakasuklaa on mulle tuttu herkku jo viime talvelta, jollon valmistin sitä ekan kerran joululahjana saadusta Cocovin valmiista raakasuklaantekopaketista. Sillon tällön oon tehnyt suklaata tässä välissäkin, mutta usein oon kyllä tyytynyt ostamaan vaan valmiita raakasuklaalevyjä:) Raakasuklaasta voi tehdä vaikka minkälaisia muunnoksia marjoilla, pähkinöillä, appelsiininkuorilla, mintunmakuisella makeuttajalla ja niin edelleen. Perusmassassakin voi vaihdella kaakaovoin, kaakaomassan, kaakaojauheen, hunajan ja siirapin suhteita ja lisätä joukkoon vaikka proteiinijauhetta jos haluaa proteiiniraakasuklaata:D Googlettamalla löytyy vaikka millasia herkkuohjeita.

Mun tänpäiväinen perus raakasuklaamassa:

  • 1dl kookosöljyä
  • 1dl raakakaakaovoita
  • 1dl raakakaakaojauhetta
  • Loraus siirappia
  • Loraus Cocovin lucuma-jauhetta toffeemaista vivahdetta tuomaan

Vesihauteessa rasvojen yhteensekoittamisen jälkeen kaakaojauhe ja lucuma vaan joukkoon, sekoitus, jonka jälkeen vetelä suklaamassa kaadetaan konvehtimuotteihin, jääpalamuotteihin, eväsrasiaan tai vaikka leivinpaperille. IMG_4510

IMG_4512

IMG_4514

IMG_4515

IMG_4516

Raakasuklaan sekaan kaadoin ”sattumiks” kätevää Cocovin trailmixiä, joka sisältää kaakaonibsejä, gojimarjoja, mulpereita, manteleita ja casheweita. Sattumien lisäyksen jälkeen tekele jääkaappiin muutamaks tunniks ja herkut on valmiita! Mulperimarjat on muuten superhyviä vähän ”toffeenmakuisia” marjoja, jotka sopii hyvin esimerkiks rahkan joukkoon. Kandee koklaa:)IMG_4521

IMG_4532

IMG_4531

Lopputulos oli mun tähänastisesti kokeiluista ehdottomasti parasta raakasuklaata! Lucumajauhe ja seassa olevat mulperimarjat varmaan anto suklaalle sitä kaivattua makeutta, joskus kun oma tekemä versio on maistunut pelkästään todella tujulta tummaltasuklaalta…Vaikka hyvää toki sekin on, mutta tälläinen pähkinäversio on ehkä vieläkin enemmän omaan makuun 🙂

Mää lähren huomenna Tampereelle veikan vanhojentasseja katsomaan ja ehkä uskaltaudun jo salillekin?…Hyvää ystävänpäivää!IMG_4524

Sade

2 vastausta artikkeliin “Raakasuklaata ystävänpäivään”

 
Tykkää jutusta