Nopeat porkkanalämpimäiset keiton kylkeen

Tein eilen illalla valmiiks linssikeittoa tälle päivälle. Linssikeitto on ihan superhelppoa valmistaa ja jos kotoa löytyy linssejä ja kasa kasviksia tai vihanneksia niin volaa siinähän ne ainekset on jo koossa. Oon tehnyt linssikeittoa ihan linssi-porkkana-sipuli-(kesäkurpitsa)-tomaattimurska yhdistelmällä, mutta eilen heitin sekaan vielä ison jääkaapissa lojuneen bataatin pilkottuna ja kuorittuna. Ehkä siis ennemminkin bataattilinssikeittoa tänään ruokana:)

Linssikeiton oheen teki mieli tehdä jotain ”lämpimäisiä”. The good morning-blogin proteiinirieskoja muunnellen raastin kippoon pari porkkanaa, heitin sekaan pari valkuaista, raejuustoa, prodejauhetta, speltjauhoja, ruisjauhoja, pinjansiemeniä, suolaa ja vähän leivinjauhetta. Uuniin 175c noin kymmeneks minuutiks ja voila valmista onIMG_20140127_111626IMG_20140127_111258

 

Tästä määrästä tuli neljä ylläolevankokoista ”leipästä” :

  • Kaurapuuroa n.1dl
  • Pari porkkanaa raastettuna
  • Speltjauhoja 1dl
  • Ruisjauhoja 1dl
  • Kaksi valkuaista
  • Suolaa 1tl
  • Leivinjauhetta 1tl
  • Raejuustoa n.1dl
  • Proteiinijauhetta n.1dl (mulla ei paremman puutteessa ollut kun suklaanmakuista prodejauhoa ehkä noin puolen desin edestä, mutta hyvin se sujahti taikinan joukkoon:D)

Leipäset oli niin isoja, että itse puolitin ne vielä ennen tarjoilukippoon laittamista.

Halutessaan taikinan joukkoon voi lisätä esimerkiksi siemeniä tai pähkinöitä, itse laitoin taikinan sekaan kourallisen pinjansiemeniä rouskuutta tuomaan:)

IMG_20140127_111733

IMG_20140127_111405

Sade

 
Tykkää jutusta