Easy homesushi

Sushin tekeminen mielletään usein jotenkin tosi vaikeaks ja hankalaks hommaks. Totta kai hienojen oikeaoppisten rullien teko vaatii tietoa ja taitoa, mutta sushiin voi tutustua myös aika näppärästi ja maukkaasti ihan kotioloissa sen suurempaa erikoistaitoa vaatimatta.

Kotisushia varten tarvitset:  sushiriisiä, merilevämattoja, erilaisia kasviksia oman maun mukaan (mulla oli tällä kertaa ihan perus kattaus porkkanaa, kurkkua, salaattia, avokadoa, tomaattia, paprikaa plus jalapenoja ja suolakurkkuja), soijakastiketta rullien dippailuun, tulisuutta kaipaaville vihreää wasapitahnaa sekä kalatäytteen.

IMG_20140102_170725

IMG_20140102_170844Susheissa on yleensä riisin ja kasvisten lisäksi pointtina kalatäyte. Helpon tonnikalasushisoosin saa sekoittamalla kevytmajoneesiin muutaman purkin tonnikalaa ja maustamalla seoksen mielen mukaan yrteillä ja mausteilla. Tällä kertaa tonnikalasoosin ohella meillä oli täytevaihtoehtona myös graavilohta, nam:P

Jos jättää sushiriisin ja majoneesin rullan sisältä pois niin kotisushi on tosi terveellistä herkkua. Merilevämatto on oikeaa superfoodia eikä lohi ja kasviksetkaan sarjassaan niitä pahimpia;) Itsekin jätin nyt omista rullistani riisin kokonaan pois, enkä edes kiinnittänyt huomiota sen poissaoloon syödessä, joten terveellisempi vaihtoehto ei jää ainakaan maultaan huonommaks.

Herkutteluohje: Riisi, kasvikset ja kala matolle, matto rullaksi, veteen kostutetulla sormella levämaton reuna kiinni, rullan kasto soijakastikkeeseen ja suorinta tietä suuhun!

IMG_20140102_170616

IMG_20140102_170134Yleensä susheja kotona tehdessä paistetaan ohelle myös jauheliha ja ostetaan tortillalättyjä jotta ne ketkä ei susheista liiemmin välitä voi helposti tehdä samoilla raaka-aineilla basic tortilloja.

Kavereiden kesken olis hauska pitää sushinaposteluilta! Montakohan rullaa näitä voisinkaan syödä putkeen…ah niin monta:)

IMG_20140102_170725

 

Sade

 
Tykkää jutusta