Pähkinäiset taatelikookospallot

Halusin taateleita aamupuurooni. Isä osti sitten ei vähempää kun kilon säkin taateleita, joten päätin tehdä niistä jotain kivaa pikkuherkkua jouluksi. Taatelikakunkin pyöräytin, mutta nyt kehiin vaan nopeiden ja helppojen raakaleivonta taatelikookospalleroiden reseptiä.

Ainekset: taateleita, mantelirouhetta ja erilaisia pähkinöitä, kookoshiutaleita.

Tähän mun satsiin josta tuli n.30 palloa käytin n.5dl taateleita. Pähkinöitä ja mantelirouhetta sitten oman mielen mukaan. Itse laitoin molempia aika reilusti ja heitin kookosihutaleitakin sekä massan sekaan, että päälle koristeeksi.

Liotin taateleita vedessä yön yli ja survasin aamulla pehmenneet taatelit haarukalla möösiksi. Taatelitahnaan lisätään mantelirouhetta ja erilaisia pähkinöitä pieneks murskattuna (itse käytin vain cashewiä tällä kertaa).  Jäähdytin ja kovetin massaa jääkaapissa hetken, jonka jälkeen pyörittelin massasta palloja ja kieritin pallot kookoshiutaleissa. Pakastin pallot foliorasiassa, jotta ne kovettuu paremmin ja pysyy kasassa jouluaattoiseen tarjoiluun saakka.

IMG_4088-001

IMG_4091-001

IMG_4097-001

IMG_4099-001

IMG_4100-001

Söpöjä pikku napsuherkkuja kinkun jälkeiseen makeannälkään. Kannattaa säilyttää pallerot jääkaapissa lysähtämisen ja sottaamisen estämiseks vaikka söisittekin ne heti:) Kokkina oli pakko tietysti tehdä yks maistiaispallero itselle ja oi että miten hyvää oli vaikka itse sanonkin!:P

IMG_4102-001

IMG_4105-001

Pikkunaposteltavien suklaa/pähkinä/kuivattuhedelmä herkkujen resepti-idiksiä saa mielellään jakaa!:)

Itse tein viime jouluna helppoja suklaaherkkuja näin: Sulatin suklaata kattilassa. Dippasin kuivattuja aprikooseja ja luumuja kuumaan suklaaseen ja laitoin pakastimeen/jääkaappiin kovettumaan. Postaus tästä löytyy TÄÄLTÄ

Sade

2 vastausta artikkeliin “Pähkinäiset taatelikookospallot”

  1. Onpas nämä pallerot hyvän näköisiä! Noihin kun lisää vielä raakakaakaojauhetta, on todella suklainen ja ihana herkku käsillä 🙂 Lakritsanjuurijauhettakin pitäisi joskus vielä noihin kokeilla ympätä, siitäkin voisi tulla aika makea herkku!

 
Tykkää jutusta