Erilaisia välipalapatukoita

Mää tuun kiukkuseks, jos energiatasot pääsee laskeen tai ateriaväli venyy kohtuuttomasti, joten mulla on todella usein joko proteiini- tai pähkinävälipalapatukka kassissa mukana. Oonkin testaillut vaikka mitä prodepatukkoja ja osaan ravintosisällötkin jo niin hyvin, että tiedän heti mitkä menee suoraan skippaukseen  ja mitä yksilöitä voin harkita ostavani.

IMG_4073

IMG_4072

Proteiinipatukoista edelleen lemppari on tää Fastin pieni Naturally High Protein patukka kookoksenmakuisena. Menee ihan oikeasta suklaapatuksta mulle! Näiden hinta on ostopaikasta riippuen noin 1,60e Ravintosisältö (35g): 120kcal, proteiinia 15g, hiilihydraatteja 11g, sokereita 3,4g, rasvaa 3,6g. IMG_4086

Punnitse & Säästä tarjoaa hyviä luonnonmukaisia, erilaisia pähkinöitä ja hyviä rasvoja sisältäviä välkkisvaihtoehtoja proteiinipatukoille. Raw Bite patukoita on moneen makuun ja parin pähkinäversion jälkeen oli kiva löytää valikoimasta myös tää ”Proteiini” versio Raw bite, jossa proteiinia on huomattavasti enemmän muihin makuihin verrattuna. Ravintosisältö per patukka (50g):  Kalorit 200, proteiini 10g, hiilihydraatit 18g, rasvaa 10g. Hinta noin 2,5e. Näissä pähkinäpatukoissa pitää muistaa se, että rasvat on yleensä niitä hyvälaatuisia verrattuna suklaisten proteiinipatukoiden rasvoihin. Hyvää oli, mutta aika tuhti kokonaan vetästynä.

IMG_4082

Cocovi on mulle tuttu erityisesti kookosöljyn, kookosjauhojen ja raakasuklaantekoaineiden osalta. Syksyn uutuutena tavallisiin marketteihinkin ilmesty nää Cocovin supersnack välipalapatukat. Otin kokeiluun kookosmaun, joka on lisäaineeton, laktoositon (jea) ja gluteeniton. Ravintosisältö (30g): 112,5kcal,rasva 3,7g, hiilihydraatit 18,1g, sokerit 13,5g, kuitu 2,2g ja proteiini 1,7g. Tuote sisältää ainoastaan taatelia, cashewiä ja kookosta. Siinä kaikki. Hinta kieppuu jossain 2,5e tietämillä. Maku ja koostumus oli tosi bueno ja pehmeä, mutta koko aika ruipelo omaan makuun. Olisin meinaan makunsa puolesta voinut vetää tätä paljon suuremmankin pötkylän:)

IMG_4083

Näkd- raakaravintopatukka oli itselleni uusin löytö Punnitse & Säästä- kaupasta noin kuukauden takaa. Patukan mausta riippuu ravintosisältö, mutta esimerkiksi Moccapatukka sisältää ainoastaan taatelia, cashewpähkinää, rusinaa ja kaakaota. Cashew cookie taas sisältää ainoastaan cashewpähkinää, taatelia ja on gluteeniton. Mausta riippuen kalorit pyörii siinä 100-140 välillä. Kaikki patukat on myös 100% vegaanisia. Tykkään näiden patukoiden yleiskoostumuksesta ja varsinkin moccamaku oli uskomattoman hyvänmakuista, pehmeää ja suussasulavaa. Vähän kuin jotain tryffeliä. Hyvä pähkinäinen hyvien rasvoja sisältävä herkkusnäki. Hintakaan ei Punnitse ja Säästässä ollut mikään maailman pahin, 1,30e luokkaa.

IMG_4077

IMG_4078

Oletteko te kokeilleet erilaisia proteiini/pähkinä/välipalapatukoita? Suosikeita ja hyviä vinkkejä otetaan mielellään vastaan!:)

Sade

8 vastausta artikkeliin “Erilaisia välipalapatukoita”

 1. Ihan huippu aihe! Mä en oo koskaan ostanut muuta kun niitä ”tavallisten kauppojen” myslipatukoita, vaikka nää tällaset proteiinisemmat on houkutellu moneen kertaan : D Tän jälkeen ehkä täytyy nyt viimeistään kokeilla, vaikka tota Naturally High Protein patukkaa!

  • Joo toi kookos on kyä hyvä!:) Tosin aika pieni pelkältään välkkärin korvaajaks, mutta kahvin kanssa herkuttelussa se vaan on nii hyvää!:)

 2. Minultakin löytyy kaapista noita Näkd-patukoita! Namskis maiskis. Yleensä syön ne jonkin pikkuisen proteiininlähteen kanssa koska ne ovat melkein kokonaan hiilaria, tai sitten nappaisen suuhun vähän ennen nopeatempoista treeniä. 🙂 Olen samaa mieltä että nuo Coconin 30g:n patukat ovat hirveän kalliita suhteessa niiden pikkuruiseen kokoon! Siksi olen jättänyt ne testaamatta.

  Itse pidin paljon Allevon patukoista, koko noin 57g ja kaloreita noin 200kcal / kpl. Niistä suosikkimakuni oli Mansikka-Juustokakku-Lime ja Chocolate Almond. Yleensä laitoin ne hetkeksi pakkaseen ennen syömistä, koska jostain syystä pidin niiden suutuntumasta kovempana, haha. 🙂 Harmi että sulavat helposti mössöksi lämpimässä säässä!

  En oikeastaan juuri enää syö urheilijoille tai laihduttajille markkinoituja välipala- tai proteiinipatukoita, koska melkein kaikissa niissä on joko maltitolia tai sorbitolia makeutusaineena. Ne aiheuttavat minulle paljon kaasun muodostumista, mistä seuraa noloja ilmavaivoja. 🙂 Saako kysyä mites herkkä siun (ja muiden lukijoiden) masu on urheilu- ja välipalatuotteiden makeutusaineille? Sokerialkoholit kun eivät imeydy kokonaan ohutsuolessa. Myös sukraloosi, jota on Fastin proteiinipuddinggeissa, tuntuu aiheuttavan minulle kaasuttelua jos syön enemmän kuin yhden annoksen päivässä… 🙂

  • Kuulostaa hyviltä mauilta testattavaksi noi Allevot!:) Mulla on kanssa todella herkkä vatsa ja noi Fastin naturally high on ainakin tällä hetkellä sellanen ”varma” valinta itselle, kun niistä ei tuu mitään mahavaivoja, mutta esimerkiksi Leaderin So lo carb-patukoista mulla reagoi ja menee maha sekaisin. Kesällä söin leadereita, kunnes tajusin yhdistää ne osaks mahavaivoja. Oon vaihtanut syksyn aikana laktoosittomaan ruokavalioon ja kokeilinkin viime viikolla laktoositonta so lo carb patukkaa, mutta sama vatsan turpoaminen ja möyrintä tuloksena. Makeutusaineista siis varmaan johtuu, kun samoin myös proteiinibuddingista tulee välillä vatsavaivoja, ei tosin niin paljon kun noista Leadereista!:D

   • Pitääpä kokeilla kestäisikö miunkin masu noita Naturally High -patukoita! Viimeksi jäivät kauppaan koska katsoin raaka-aineluettelosta että yhtenä pääraaka-aineena näytti olevan maltitolisiirappi. Toivottavasti masu ei mene sekaisin 🙂

  • Joo toi kookos ja omenakaneli on kai aika uusia makuja, pari kk sitten ei löytynyt kun ihan muutamasta kaupasta helsingistäkin, mutta nyt jo paljon laajemmin:)

 3. Ostin Hämeenlinnan punnitse ja säästä kaupasta noita näkd. patukoita caffe mocha, cocoa mint ja pecan pie makuina hinta oli 1.49e/kpl, uskomattoman hyviä olivat kaikki, (pecan pie oli muuten 156kcal) ennen en missään oo törmännyt noihin näkd. patukoihin vain high naturally protein bar ja cocovin patukat sekä raw bite löytyy joka prismasta, s-marketista, cittarista ja life’sta. Odotan jo innolla että pääsen uudestaan poikkeaan tuolla punnitse ja säästä paikassa, sillä noi näkd patukat olivat aivan omaa luokkaansa ja löivät kaikki aikasemmin testaamani raakapatuka 6-0. jopa kauan hehkuttamani Roo’bar Cacao Nibs -patukat <– jota suosittelen myös testaamaan. Mulperitkin maksoi vain 2.5e/100g. Halvin kilo hinta.

 
Tykkää jutusta