Nenähuuhtelukannu

Tiistaina reenasin vielä elämäni voimissa, mutta keskiviikkoaamuna oli kun taikaiskusta nenä ja koko pää mennyt täysin tukkoon ja kurkku karheaks:D Eipä auttanut kun painella tenttiin, jonka jälkeen tulin takas kotiin lepäileen ja kahlaamaan seuraavan päivän kuvistentin kirjaa läpi. Finnrexin ja makoilun avulla eilen oli kuitenkin jo paljon parempi olo! Tiistai-iltana tosin harmitti tajuta, että nenähuuhtelukannu on tiätty Tampereella, joten kävinkin heti eilen ostamassa tänne Helsinkiin itselleni oman sarvikuonohuuhtelukannun. Huuhtelukannuja myydään apteekeissa ja hinta on keikkuu siinä vähän päälle kympissä.

IMG_4055

Huuhtelukannun käytössä on omat niksinsä. Nenähuuhtelukannuun laitetaan kädenlämpöistä vettä ja mittalusikallinen merisuolaa. Lavuaarin yllä taivutetaan päätä varovasti sivulle, niin että vesi juuri ja juuri ylettyy nenäontelon aukkokohtaan ja alkaa virrata toisesta sieraimesta ulos tuoden mukanaan kaikenlaista limaskrääpettä. Kannun käyttö voi olla aluks hieman hankalaa, sillä oikean tekniikan tajuaminen vie aikansa. Pahin moka onkin heittää pää ronskisti taaksepäin, jollon suolavesi valuu suorinta tietä nieluun ja saa aikaan yökkäysrefleksin:D Valuttamisen aikana pitää myös muistaa hengittää rauhallisesti suun kautta. Harjoitus tosin tekee mestarin tässäkin lajissa;)

IMG_4071

Muistan nenähuuhtelukannun olemassaolon yleensä vasta sillon, kun tukkosuus on jo iskenyt päälle, mutta nenäkannun käyttöä suositellaan myös ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä muun muassa poskiontelotulehduksia ja allergiatukkoisuutta vastaan. Huuhtelukannu auttaa just siihen hirveeseen tunteeseen, kun niistää ja mitään ei tuu paperiin asti, mutta jossain syvällä tuntuu tukkoisuus ja paine. Vesi vaan virtaamaan ja kevyet niistelyt päälle niin kummasti aukeaa syvältä asti ylähengitystiet:) Voin lämpimästi kyllä suositella huuhtelukannua sekä ihan perus flunssan oireisiin, mutta erityisesti usein poskiontelotulehduksista tai allergiatukkoisuudesta kärsiville. Huuhtelukannun käyttö siinä perus flunssavaiheessa estää hyvin liman kertymistä poskionteloihin ja auttaa näin siis siihen, ettei flunssa pääse kehittyyn poskiontelotulehdukseks asti:)

Tänään varmaan vielä levätään, mutta jokohan huomenna uskaltaisi reenailemaan? Lets see… Aikaa olis, meinaa mulla alko ny loma!

Sade

 
Tykkää jutusta