Hampaidenvalkaisuliuskat

Too Fast For Love-blogissa törmäsin ekan kerran näihin IsoSmilen verkkokaupassa myytäviin Crest Whitestrips hampaidenvalkaisuliuskoihin. Hammasrautojen poiston jälkeen mulle tehtiin kesäkuussa suuhygienistillä perusteellinen hampaidenpuhdistus värjäymienpoisto mukaanlukien. Kesällä töissä kurkkuun kulautetut kahvikupit ja jo pitkältä ajalta hampaisiin pinttyneet pienet rautojenkiinnityskohtien sävyerot näytti kuitenkin kesän lopulla omaan silmään vähän tummentuneilta, joten päädyin tilaamaan liuskat netistä kokeiluun. Tilasin samalla liuskojen oheen myös niiden tehoa aktivoivan saman sarjan hammastahnan.

IMG_4044

IMG_4051

Pakkaus sisältää liuskat kahden viikon kuuriin ja liuskoja käytetään pitämällä yhtä liuskaa ylä- ja yhtä liuskaa alahampaissa kerran päivässä puolentunnin ajan. Ohjeissa huomautetaan, että hammaspesun jälkeen käytettäessä liuskojen teho voi heiketä, joten pidin itse usein liuskoja siinä Salkkareitten aikaan suussa, jonka jälkeen pesin hampaat valkaisuhammastahnalla. Liuskoja oli helppo ja nopea käyttää ja ainakin itsestä tuntui, että hammastahna lisäsi ja aktivoi liuskojen tehoa. Vaikka mulla ei mitkään vitivalkoiset hampaat olekaan, niin tulos olisi kyllä varmasti ollut vielä näkyvämpi jo alkutilanteeltaan vähän tummempiin hampuihin kuin mun. 

IMG_4047

Mulla ei valitettavasti ole esittää mitään selviä ennen-jälkeen kuvia, mutta mukavan freesauksen anto liuskat kyllä hampaiden väriin ja kiiltoon. Haluan pitää hampaista ja kesällä saadusta uudesta hymystä nyt hyvää huolta, joten mulla on tammikuun lopussa taas aika suuhygienistille hampaiden tehopuhdistukseen.  Hampaista onkin hyvä pitää huolta myös ihan ammattilaisen käsittelyssä, jotta esimerkiks hammaskivi ja ienrajat tulee puhdistettua huolellisesti, eikä tulehduksia pääse syntyyn.

Ensimmäinen kuva on otettu kesällä rautojen poiston jälkeen ja muut nyt viikonloppuna:)
IMG_20131208_120901IMG_20131208_120538IMG_20131208_120607

IMG_20131208_120646Ainoana miinuksena liuskoissa oli mun mielestä se, että varsinkin ylähampaille tarkoitettu liuska on melko lyhyt, joten se ei riitä peitoksi kaikkien hampaiden päälle. Itselläni en huomannut kuurin lopussa hirveästi sävyeroja niihin liuskattomiin hampaisiin nähden, ja ehkä hammastahnankin käyttö ”levitti” valkaisuainetta paremmin joka paikkaan, kuin pelkkien liuskojen käyttö. Mietin kuitenkin voiko jollain tummemmasta sävyasteesta vaalentavalla jäädä esimerkiksi sivuhampaat paljonkin tummemmaksi kuin liuskan alle mahtuvat hampaat? Tosin sivuhampaathan ei hirveästi hymyillessä näy, mutta olis se ainakin itsestäni häiritsevää jos  sivuhampaat olis erisävyiset.

Mulla liuskat ei aiheuttanut yhtään vihlontaa, mutta jos herkkäikenisenä vihlontaa esiintyy, niin siihen auttaa apteekeista saatavat vihlomista estävät hampitahnat.

Uusien tullisäädösten mukaisesti euroopan ulkopuolelta tilattaessa joutuu lähetyksen ostohinnan päälle muuten maksamaan vielä tullausmaksut, joten kannattaa ottaa se huomioon mahdollista tilausta tehdessä ja loppusummaa miettiessä:) Tullaus oli kuitenkin helppo tehdä sähköpostiin tulleen nettilinkin kautta saapumisilmoituksen jälkeen ja muutama päivä tulliselvityksen tekemisestä paketti kolahti kotipostilaatikkoon.

Hymy on maailman helpoin tapa levittää hyvää mieltä ympärilleen. Mä hymyilen nykyään vihdoin kauniin hammashymyn saatuani paljon ja kuvissakin mua näkee harvoin enää suu suppuralla. Ei ole kyllä huono juttu yhtään ja oonkin saanut paljon kehuja kauniista hymystäni ja siitä, kuinka hymyilemällä voi välittää niin paljon iloa ja positiivista energiaa ympärilleen.

”A smile is the prettiest thing you can wear” 😉

Sade

 
Tykkää jutusta