Yksinkertainen protskuherkku omenasoseella

Kun ainainen kylmä maitorahka marjoilla alkaa kyllästyttää, on kivaa vaihtelua syödä ilta- tai välipalaksi lämmintä ”makeaa munakasta” vähän kuin lettujen korvaajana (ainakin itselleni:D)

Ohje on superhelppo ja nopea:

-4 munanvalkuaista

-100g raejuustoa

-Paistamiseen tippa kookosöljyä

-Pinnalle kanelia, steviaa ja omatekemää omenasosetta/marjoja

Noilla määrillä annoksesta tuli aika pieni, joten valkuaisia, raejuustoa, banaania tai kaurahiutaleita seokseen lisäämällä annoksesta tulisi heti paljon täyttävämpi, mutta maitorahkan korvaajana halusin pitää sörsselin yksinkertaisena ja mahdollisimman proteiinisena.

Oon tehnyt samaa ohjetta monta kertaa käyttämällä maitorahkaa raejuuston sijaan, mutta nyt kun oli sopivasti puolikas raikkaripurkki jääkaapissa, niin sekoitin sen valkuaisten kanssa sekaisin ja heitin seoksen öljyn kanssa pannulle. Raejuusto suli juustomaiseksi, joten koostumus oli vetelämpää, kuin maitorahkan kanssa ja seosta oli vaikea pitää kasassa pannulla kääntövaiheessa. Ulkonäkö ei kuitenkaan kerro mausta, sillä pidin tästä enemmän kuin maitorahkaversiosta, sillä sulanut raejuusto oli ihanan juustomaista, pehmeää ja koko setti oli mehevä, eikä yhtään kuiva.

IMG_3970 IMG_3974Omenasoseen tein jo aiemmin alkusyksyllä. Soseen sovelsin näin: Keitin omenalohkoja kuorinensa vedessä. Jätin vähän vettä pehmenneiden omenoiden kanssa kattilanpohjalle ja heitin sekaan vähän kanelia ja steviaa. Survaisin seoksen soseeksi sauvasekoittimella ja kippasin pakastusrasiaan. Vot! Helppoa ja hyvää sosetta puurojen, maitorahkan ja munakkaiden päälle sokerisen hillon sijaan:)

IMG_3980 IMG_3981

Sade

 
Tykkää jutusta