MENOJA & CUPCAKES

Perjantaina tehtiin parin tunnin ulkoilutsygäilyretki täältä Kalliosta Töölönlahden, Seurasaaren, Hietsun, Jätkäsaaren, Punavuoren ja kaikkien mahdollisten puistojen läpi keskustaan ja Senaatintorille. 
Torilla söin kesän tokan tötteröjätskin makuna Fazerina ja siitä tuli heti mun uus suokkari! Perinteisen suklaan ”tunkkasuuden” keskelle ihanaa hedelmällisyyttä toi ne makeat appelsiinimurukohdat. 

Eilen olin siskon miehen synttärijuhlissa keittiöhenkilökuntana ja väännettiin siskon kanssa juhliin muun muassa kakku, omatekemää cuocamolea ja cupceikkejä, joista olin aika ylpeä, sillä en oo ikinä ennen jaksanut väsää muffareihin mitään kuorrutesettejä.

Muffarit tehtiin ihan perus suklaamuffinsi ohjeella. Tähän käy oikeastaan mikä muffariresepti vaan.
Kuorrutteita tehtiin kahta laatua; perus sitruunainen tuorejuustokuorrute ja toinen suklainen kuorrute, johon reseptistä poiketen lisäsin tuorejuustopaketin, jotta kuorrutteesta tuli tarpeeks notkeaa, eikä sellasta muffarien päältä pois valuvaa nestettä.

Sitruunainen valkosuklaamainen kuorrute:

Ainekset

  • 200 g Arla Apetina maustamatonta tuorejuustoa
  • 130 g pehmeää Arla Ingman Meijerivoita
  • 5 34 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
  • 1 tl sitruunamehua
  • haluamiasi elintarvikevärejä

Ohjeet

Sekoita kaikki kuorrutuksen ainesosat notkeaksi massaksi ja värjää haluamallasi elintarvikevärillä. Lisää halutessasi tilkka vettä tai lisää tomusokeria saadaksesi löysemmän tai jämäkämmän koostumuksen – pursotettaessa kuorrutuksen tulee olla melko jämäkkää. Levitä tai pursota kuorrute muffinssien päälle. Ohjeella kuorruttaa 12-13 isoa muffinssia tai cupcakea. 

Ja suklainen vastaava:

Ainekset

  • 150 g tummaa suklaata (70-80%)
  • 180 g huoneenlämpöistä Arla Ingman Meijerivoita
  • 5 dl tomusokeria

Ohjeet

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Anna jäähtyä hetken aikaa. Vatkaa voi ja tomusokeri tasaiseksi esim. sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa. Sekoita tasaiseksi (lisää joko tilkka vettä tai lisää tomusokeria saadakseksi haluamasi koostumuksen). Anna kuorrutteen jäähtyä hetken aikaa esim. jääkaapissa ennen kuin käytät sitä cupcakes-leivosten tai muffinssien kuorruttamiseen. Käytä kuorruttamisessa apuna esimerkiksi lastaa, veistä tai pursotinpussia. 
Juhlista lähdettiin Kapan ja Johiksen kanssa keskustaan, jossa istuttiin hetki Mbaarin terdellä. Terdeilyn jälkeen suunnattiin tyttöjen kanssa Looseen.
Musiikki ei tällä kertaa ihan vastannut meidän mieltymyksiä ja vaihdettiinkin hetken päästä Tivoliin paremman tanssimusan toivossa ja olihan siellä ihan kunnon jytämeiningit. Tanssimusaa lukuunottamatta olikin sitten aika YÖK koko paikka. Siellä haisi hirveältä oksulta ja sukkahieltä, oli paskasta ja lattiat täynnä mähmää ja juomaa. 
Ihanan leudossa kesäillassa käveltiin krebausten jälkeen yöllä Kapan kanssa pitkin hiljaisia katuja tänne Kallioon. 
Summer is here.
Sade

 
Tykkää jutusta