PUOLI-PIRKKA 45KM

Maaliviiva ylitetty henk.koht historiani kolmannen kerran jebou!

Perjantaista asti riivannut päänsärky helpotti sunnuntaiaamuks ja buranan ja parin muun hengityslääkkeen voimin puol yheksän jälkeen lähti huoltokuljetus kohti Hämeenkyrön vanhaa lentokenttää. Kentän aukiolla viima oli senverran tuima, että mietin jo lisävaatekerrosten pukemista. Onneks en kuitenkaan lisännyt vaatteita, sillä matkaanlähdön jälkeen kroppa pääs nopeasti käyntiin ja paikat lämpeni.

Kolmen kerran kokemuksella voin kertoa, että eka etappi menee jonohiihtona omia tuntemuksia ja suksen pitoa miettiessä. Hämeenkyröstä Lintuharjuun joutuu jo vähän lisään akkuja pesään ja tässä kohtaa mielessä siintää vaan Rokkakosken puoliväli ja sukset pois huoltotauko.

Rokkakoskelta alkaa koko reitin pahimmat nousut ja oon yleensä ollut hätää kärsimässä tällä etapilla, mutta tänä vuonna vetelin etapin tosi pirteänä ja ohittelin monet matkalla jyrkissä ylämäissä, kun suksi pelas niin hyvin, että pääsin latua pitkin ylös asti eikä tarvinnut vetää haarakäynnille.

Vikat kaheksan kilometriä on silti maailman pahimmat evör. Tää on kyllä myös henkinen kysymys, koska vaikka tuntuu, että kasin kohdalla kuolema korjaa kohta sieltä ladulta niin kun 5-4-3-2-1km taulut alkaa viuhtoa ohi niin yhtäkkiä jaksaakin painaa hirveällä höökillä loppuun. En oo ikinä saanut itteäni vielä ihan täysin puristettua piippuun maaliin, joten jos pää kestäis niin loppukirin vois alottaa jo aiemminkin. Tosin sen verran alkaa lihaksissa painaan matka tossa kohtaa, että ei siinä ihan ihmeitä pysty tekeen. Tänä vuonna sain lisäks ekaa kertaa alaselän täysin jumiin viimesille kilsoille ja oli kyllä aika kovaa porunvääntämistä loppumatka.

Keli oli myös tänä vuonna aivan törkeen raskas. Viime yönä pyryttänyt uus lumi oli saanut ladut täysin puuroks ja käsistä piti hakea koko ajan hirveät työntövoimat, jotta pääsi eteenpäin. Kisakansliastakin sanottiin, että kelin takia matkan keskeyttäneitä oli tänä vuonna huomattavasti tavallista enemmän ja ajat oli luonnollisesti paljon huonompia kun viime vuoden priimasäillä.

Maalissa hapoilla ja väsyneenä. Silti ekat fiilikset: Ens vuonna jälleen uudestaan! I just love it

Ps. Oon syönyt nälkääni pois koko illan kun hevonen, sillä sykemitskun (ja kehon huudon) mukaan kaloreita palo mukavat 3500. Keskisyke oli yllättävän kova päälle 160 yli neljän tunnin suorituksessa! Huhhuh kyllä oon pistänyt ainakin kaikkeni peliin ja kropan koville.

Sade

Yksi vastaus artikkeliin “PUOLI-PIRKKA 45KM”

 
Tykkää jutusta