VALINTOJA VALINTOJA

Asioita, jotka saa mulle hyvän olon: Terveellinen puhdas kotiruoka. Ei eineksiä. Ulkoilma ja urheilu (eilinen lepopäivä kumoontuki ku lähdin hiihtään, hups. No tänään oikeesti lepopäivä). Ravintolisät, joista saa energiaa ja suojaa ja proteiinijauhe lihasten hyvinvointiin. Järkyttävän suklaahimon sammuttamiseen pala proteiinipatukkaa (yritän muuten vältellä noita patukoita, mut iltapäivän makeanhimoon pala patukkaa on kyl oiva keksintö. Hitto ku noi vaan maksaa paljon! Eilen kävin porukoiden kanssa kaupassa, joten hyötykäytin vähän maksukykyä ja hamstrasin noita taas vähäks aikaa tohon hyllylle nököttään…) Nykyään purkkia ja xylitolipastillejakin on vaikka minkämakusia ja noi oikeen alareunan yksilöt on ainakin itellä hyviä irtokarkkihimotukseen.
Mulla on yleensä herkupäivä per viikko, mutta nyt detoxin aikana aion pitää tiukan linjan koko sen ajan, eli seuraava herkkupäivä olis 60-vuotisjuhlissa 26 tätä kuuta, saas nähdä miten meitin käy. Yleensä toi herkkupäivä on ollut mulle aika must juttu. Se nollaa hyvin viikon himotukset ja antaa spurtin taas uuteen viikkoon kera pelkistetyn ruoan, kun tajuaa kuinka huono olo epäterveellisestä ruoasta tuleekaan.

Voin kertoo, että hetken aikaa olin jo eilen murtumaisillani, kun lappasin porukoille lauantain kunniaks irtokarkkipussia kärryihin ja se tuoksu, mikä niistä karkeista irtoaa levis mun nenään. Viikonloput on myös ollut yleensä haaste just sen takia, että viikolla en syö mitään herkkuja vaan aina kotona omatekemää ruokaa ilman kaveriseuraa. Viikonloppusin kavereilla iltaa viettämäs on kuitenkin ollu vaikee pitää itsekuria korkeella, kun tarjolla olis mättöö ihan joka lähtöön ja siks mulla onkin ollut toi herkkupäivä yleensä viikonloppuna, että oon voinu hyvällä omallatunnolla syödä samaa ruokaa kun kaverit. Perjantaina koin kuitenkin taas yhden itsekurin onnistumisista, kun kaverilla leffailtaa viettämässä tyydyin porkkanoihin, banaaniin, luumuihin ja appelsiiniin ja lasiin zero colaa muiden vetäessä uunipizzat, suklaalevyn, irtokarkkeja ja ranskalaisia..

Ensimmäinen viikko ilman tavaks muodostunutta herkkupäivää siis pulkassa ja no hard feelings tällä hetkellä. Detoxin jälkeen aion kyllä varmaan palata yhteen herkkupäivään/per viikko, koska välillä on oikeesti hyvä olla liikaa miettimättä ja herkutella kaikella ihanalla mitä mieleen tulee ja ai että kun on sit luksusta herkkupäivänä vedellä irttareita naamaan:)

Yritän tehdä näitä jokapäiväsiä valintoja kuitenkin aika matalalla profiililla, koska moni varsinkaan samanikäsistä kavereista ei valitettavasti ymmärrä tällästä ruoan tarkkailua ollenkaan ja yleensä saa kuulla just jotain ”lopeta ny tollane pelleily sähän oot jo ihan laiha”. Mä en tee tätä laihduttamisen takia, vaan siks, että se fiilis, mikä terveellisistä elämäntavoista tulee on vaan mahtava. Oon liian monta kertaa huomannut senkin, että hauska bailausilta menee pilalle, kun on syönyt hirveet mätöt ja juonut alkoholia päälle, maha turpoo kolminkertaseks, vaatteet kiristää, närästää, ällöttää, ruoansulatus sekoaa ja on vaan oikeesti paska olo. Se vaan on karu totuus että olet mitä syöt….

Sade

 
Tykkää jutusta