PÄIVÄN PIPRUTALKOOT

Joulu joulu tule jo!! Tänään hoidin piparkakut altapois, joten viikonlopulle mun nakeiks jää enään pullakranssin ja joulusalaattien teko. Plus kai täällä on perinteinen koko huushollin siivous tiedos, joten ei muutaku mattoo maton perään ulos ja tamppaan. 
Pipruista: Oon aina jotenki aatellu, et piparitaikinan teko on vaikeeta, en sit tiä mistä tällänen mun päähän on iskostunu, mut aika näppärästi sen kyl eilen väsäsin kattilas kokoon ja annoin jäähtyä jääkaapis yön yli. Pari peltiä meni aivan pipareiks (hehe..), koska en jaksanu kaulia tota taikinaa tarpeeks ohueks ja länttäsin niitä liikaa pellille. Seurauksena ne paisu toisinsa kii sellaseks yheks isoks taikinalevyks. Ja kaikenlisäks palo mustiks. No onneks kohtuullinen kasa tuli tulokseks myös noita syötävän näkösiä yksilöitä:P

Piparkakkutaikina:
-1 1/2dl siirappia
-2,5dl sokeria
-250g voita
-2tl kanelia
-2tl inkivääriä
-2tl neilikkaa
-1rkl pomeranssinkuorta
-2munaa
-3tl soodaa
-1/2kg vehnäjauhoja
-Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja kaikki mausteet
-Lisää jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen, sitten sooda-vehnäjauhoseos
-Anna taikinan kovettua yön yli
– Kauli mahdollisimman ohuita levyjä
-Ota taikinalevystä piparkakkumuotilla kakkuja ja paista 200 asteessa noin 5-8min 
(Resepti:Martat)
Sade

4 vastausta artikkeliin “PÄIVÄN PIPRUTALKOOT”

  1. jep totta ja ihanaa että kohta pääsee syömäänki kaikkia noita herkkuja ja muita jouluruokia, can`t wait:P 🙂

  2. Joskus kauan sitten tehtiin koulussa piparit ihan taikinasta lähtien itse, mutta enää en luottais taitoihini niin paljon… Siispä nyt mulla on valmis taikina sulamassa, saa kelvata maistelijoille 😀

    • haha mäki eka kieltäydyin jyrkästi kunniasta tehdä ite toi taikina sillä mulleki olis kelvannu aivan hyvin valmistaikinapiprut mutta äiti halus välttämättä omatekemiä joulupöytään:D

 
Tykkää jutusta