HELSINKI+ITSENÄISYYS

Maanantaina jumpassa oli jotenkin tosi nihkee olo ja otti keuhkoihin aika lailla se hyppiminen. Syykin selvis sit tiistaiyönä, kun en kurkkukivulta saanut nukuttua. Menot oli kuitenkin jo sovittu, joten aamulla oli pakko nousta ylös flunssasta huolimatta et ehdin ysiltä lähtevään junaan. Naurattaa oikeesti toi talvipukeutuminen, kun näyttää ihan joltai michelin ukolta. Mulla oli varmaan neljä kerrosta sukkiksia ja leggareita plus paitojakin vissiin neljä päällekkäin.

Olin just alottamassa mun aamueväiden syömistä, kun juna jumahti keskelle Sääksin metsää. Nice. Puoltuntia meni jotain teknistä vikaa korjatessa, mut onneks mulla ei sinänsä ollut Helsingin päässä mitään sovittua aikatalua, joten eipä tuo niin mua haitannut.

Pasilassa jätin matkatavarat aseman loksuun ja kävelin Messukeskukseen Studia-messuille, jossa treffattiin Kapan ja Jassun kans. Oltiin tietysti siellä just pahimmalla ruuhkahetkellä ja tuli ihan hirvee tuskahiki ja pyörryttävä olo kaikissa mun vaatekerroksissa. Kyl mä taas jotain hajua löysin mun tulevaisuudenalasta, mutta kun niitä vaan on niin monta mitä haluan tehdä!! Mikä mua toisaalta estää opiskelemasta itelleni vaikka viis eri ammattia  seuraavan kahenkytävuoden aikana..:D Kapa osallistu tuol messuilla taas kaikenmaailman tanssikisoihin sun muihin ja napsastiin myös siis ylitärkee kuva aamupoikien kaa.

Messuilta pujasin itteni Malmille ja ilta kuluki sit kaikkia noita lärpäkkeitä ja opiskeluesitteitä selaillessa.

Keskiviikkona heräilin ja aamupuuron jälkeen suuntasin keskustaan jouluostoksille. Mun aamut ei kyl lähe käyntiin ilman puuroo, se on ihan must have joka aamu. No eniveis kaupungilla fiilailin joulutunnelmaa ja löysin kummipojalle kirjalahjan ja itelleni Monkin topin, meikkisiveltimiä ja olkaimettomat rintsikat.

Kävin myös _vihdoin_ ostaan HSL:n matkakortin, johon latasin samalla matkoja. Tulee sen verran paljon ravattua siskojen ja kavereiden luona Helsingin päässä, et toi tulee kyl tarpeesee. Ne HSL:n matkailijoiden vuorokausiliput on kyl kans tosi käteviä ja oonki tähän asti aina ostanu matkan pituudesta riippuen sellasen. Ne käy myös yöaikaan eikä tarvi sit ressata mistään mitään vaan voi vaan hurauttaa joka paikkaan julkisilla. Kävin uudessa Kamppiin avatussa BikBokissakin, mut ei se sinänsä mitenkään säväyttänyt. Jotenkin aika perussetin näköstä ne vaatteet. Kyl ne siis kelpais mulle vaikka kaikki, mut ehkä odotin vähän jotain spessumpaa.

Keskiviikkona tää flunssa vaan paheni, mutta en antanu sen ihan vielä nitistää itteeni vaan lähdin tunnemasisteluistani ja brokenheart olotilastani välittämättä illalla vielä  näkeen pari kaveria keskustaan ja suunnattiin Motellettiin! Oli ihan letkeetä ja paljon lakkinsa saanutta porukkaa liikentees. On kyl hirveen hintasia noi juomat Helsingin baareis, pitää nauttia näistä Mansen hinnoista vielä kun voi:D Motelletista suuntasin aika extemporee yöks Kaltsuun. Tänä aamuna olinkin sit aivan tukossa ja pärskin koko ajan. Alunperin mun piti olla Helsingissä ehkä pitempäänkin, mut kipeys ja muutenki masis mieli sai mut lähteen kohti koti sänkyy jo tänään.
Mä oon aika isänmaallista tyyppiä ja tunnen suurta kunnioitusta sotien sankareita, veteraaneja ja lottia kohtaan. Munkin vaari taisteli tän maan ja oman perheensä puolesta . Niiden uhrausten ja sitkeän taistelun tuloksena mä saan asua ja elää vapaassa, itsenäisessä hyvinvointivaltio Suomessa. 
Kiitos sotiemme veteraanit teoista, joiden merkitystä on välillä näin nykypäivänä vaikee ees oikeen tajuta.
Hyvää itsenäisyyspäivää!

                            
                            

Sade

 
Tykkää jutusta