RONDA

Viimesen viikon yks retkikohde oli Ronda eli ”valkonen kaupunki” sisämaassa vuoristossa. Ilma oli sellane vähän tuhrusen nahkee ja lämmin kämpillä merenrannalla, mut ylhäällä vuoristossa, missä kaupunki sijaitsi oli joku viis astetta kylmempi. Ja se kyl tuntu. Villapaita päälle ja kaulahuivi kaulaan. Rondassa oli koko reissun ehkä mahtavimmat näkymät (Gibraltar hyvänä kakkosena). Koko kaupunki tai ainakin se vanha kaupunki oli tavallaan ”rotkon reunalla” ja oli ihan henkeesalpaavia näkymiä sielt. 
Ronda on kaupunki Espanjan Andalusiassa Málagan maakunnassa. Kaupungissa on yli 30 000 asukasta, ja se on yksi seudun valkoisista kylistä, Pueblos blancos.
Ronda on rakennettu korkealle Serranía de Rondan vuoristoon. Kaupungin halkaisee 120 metriä syvä El Tajo -rotko, jonka yli on rakennettu 1700-luvulla silta Puente Nuevo. Rotkon pohjalla virtaa Guadalevín-joki. Rotkon eteläpuolella sijaitsee maurien rakentama vanhakaupunki (La Ciudad) kapeine kujineen ja pohjoispuolella sijaitsevat uudemmat rakennukset.
Lähde: Wikipedia
Ps. Ihana toi mun yksinkuva. Reissussa rähjääntyy;)
Sade

 
Tykkää jutusta