SKÅLIN MAKURAATI

Pääsin mukaan Koskikeskuksen ravintolamaailmaan kuuluvan Sushi Lounge & Bar Skålin järjestämään Sushi Makuraatiin. Tänään kello 17 sekalainen joukko valituks tulleita kokoontu siis Skåliin, jossa alkumaljojen jälkeen ravintola Marusekissakin vaikuttanut kokki Diego Gallardo kerto illan menuusta ja raaka-aineista, mitä se susheihinsa käyttää. Sit saatiin maisteltavaks kymmenen erilaista sushia, jotka oli kyllä kaikki ihan sairaan hyviä. Yks (anteeks en muista yhtään mitä siinä oli tai mikä sen nimi oli) sushirulla oli vähän muita ”oudompi” maultaan, enkä niin välittänyt siitä, mut esim avokadosushi oli ihan tositosi NAMS!
Istuttiin kaikki about 20 henkilöä pitkän pöydän ääressä ja onneks mun viereen tuli istuun muutama muukin aika ”untuvikko”. Oon siis tosiaan tehnyt susheja vaan kotona, enkä ikinä syönyt niitä ravintolassa. Toisessa päässä pöytää keskustelut oli tyyliin ”Ahaa joo tiedän sen Japanissa olevan ravintolan olen käynyt siellä kymmenen kertaa joo juuri se sushirulla oli aivain erityisen hyvä” ja mä yritin välillä pidätellä naurua siellä toisessa päässä ja kysellä vaivihkaa vierustovereilta, että mikäs tän rullan nimi nyt olikaan, kun arviointilomakkeeseen piti arvioida sushien makua ja ulkonäköä. Ruokailuvälineinä oli vain ja ainoastaan puikot, joilla en todellakaan oo ikinä onnistunut syömään mitenkään järkevästi. Harjotus tekee kuitenkin mestarin, vaikka sainkin kalastella ensimmäistä sushirullaa nolona soijakupista hetken aikaa:D 
Pari ensimmäistä kuvaa on eiliseltä teatterireissulta, jossa käskin äiten ottaa musta pari kuvaa.  Äitin sanoin: ”en mä ees nää mihin mä tähtään täältä aukosta”. Niinno. Tossa tulos. Lisäks pari random terasposeposenaamakuvaa ja sarjassamme ”loistavat asukuvat” pikkuveikan ”joojoo tulee just hyvä” räpsäykset.
En oo ikinä aiemmin eksynyt Skåliin edes drinksuille. Paikkana varsinkin toi ravintolan peräosa, jossa istuttiin oli kyllä tosi kiva. Suuret lasiseinät ja suora näkymä Ratinan suvantoon oli bueno. Sushit oli maukkaita ja nää ”tietäväiset” maistelijat pöydässä kehu susheja Tampereen ja jopa Suomen parhaiks. Ite oli vähän vaikeempi sanoo muutakun et ”todella hyvää”, koska vertailukohtana oli tosiaan vaan omatekemät sormileväsushit. Oli kyllä mahtava kokemus ja nyt tiedän ainakin mihin suutaan Tampereella susheja syömään, kun seuraavan kerran iskee sushihimo;)

Sade

 
Tykkää jutusta