OMENAINEN JUUSTOKEITTO

Jääkaappi ammottaa tyhjyyttään ja käsky kävi tehdä jotain ”kivaa” ruoaks. Näin syksysin on aina tarjolla vähän liiakskin noita pihapuiden omenoita. Niin ja erilaisia viikonlopulta jääneitä juustoja,  joten yhtälönähän siitä syntyy omenainen juustokeitto. Tosin taas vähän omilla säädöksillä plus keiton must have lisäkkeillä eli porkkanasämpylöillä! 
Illalla meen sivistyneesti teatteriin. Hetki onkin jo vierähtänyt viime teatterikäynnistä, joten tosi kivaa mennä. Teatterissa kaikki on niin ”elävänä” siinä edessä ja on mahtavaa seurata näyttelijöitä niin läheltä. Mut keiton ohjetta kehiin (oli muuten oikein maukasta):

 • 2 isoa, hapanta omenaa
 • 1 keltainen paprika
 • 1 sipuli
 • 1 tl currya
 • öljyä
 • 6 dl vettä
 • 1 kasvisliemikuutio (tai fondia)
 • 2 dl ruokakermaa
 • 1 ps (150 g) sinihomejuustomurua
 • 2 rkl vehnäjauhoja
 • noin 1/2 dl kylmää vettä
 • (suolaa)
 • mustapippuria
 Poista paprikasta siemenet ja kuutioi paprika. Hienonna sipuli. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat.
 Kuumenna öljyä kattilassa ja lisää ainekset sekä curry kattilaan. Paista sekoitellen vähän aikaa ja lisää sitten vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
 Lisää ruokakerma ja juusto ja kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut keittoon. Sekoita vehnäjauhot puoleen desiin kylmää vettä ja kaada ohuena nauhana keittoon samalla sekoittaen. Anna keiton kiehua, kunnes se sakenee.
 Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Rouhi keittoon mustapippuria.
 Tarjoa keiton kanssa pannulla tai uunipellillä paahdettuja leipäkuutioita tai valmiita krutonkeja.

Ps. Tää bloggeri on kyllä niin ärsyttävä sekoilija välillä. Tässä luonnoksessa näyttää noi kuvien välit ihan symmetrisiltä jne, mutta sitten kun julkasen niin kuvat pompahtelee ihan eri paikkoihin ja jossain on enemmän välejä kun jossain. Ja ärsyttää etten osaa laittaa noita kuvia sillain että olis vaan ihan piäni riviväli ja tää fonttikin aina sekoilee. Argh:D
Sade

 
Tykkää jutusta