VALITSEN SINUT

11 FACTS
1. Tein tänään suppilovahverokastiketta ja perunamuusia lounaaks.

2. Ennen rakastin yli kaiken sipsejä. Nykyään tekee kuitenkin paljon useammin mieli suolaisina herkkuina kaikkia ihania erimakusia-, kokosia- ja hajusia laatujuustoja kera suolakeksien ja viinirypäleiden. Haaveilenkin usein sellasista naisten sivistysilloista, missä tarjoillaan valkkarin seurana just noita edellämainittuja naposteluherkkuja ja sit jotain ylimakeeta joko suklaa- tai juustokakkua jälkkäriks.
3. Inhoan kaikkea ”säätämistä” yli kaiken. Jos esim. lähden johonkin matkalle suunnittelen huolella kaiken mahdollisen valmiiks ja aikataulut ja rahanmenot. En nyt mitään päiväkohtasta aikataulua sentäs, mut mua ressais lähtee johonkin vaan sillee ”katotaa mitä tapahtuu ja kyllä kaikki hoituu” KOSKA EI HOIDU. Paitsi säkällä joskus:D
4. Oon aika organisoijatyyppiä. Tykkään järjestellä asioita ja ottaa vastuuta. Oon ehkä välillä vähän liiankin hyvä esim. ”määräileen” muita tai sanoon miten joku juttu pitäis tehdä heh…
5. Mulla on monista yhteiskunnallisista asioista vankka mielipide ja historia/yhteiskuntaoppi on ollu aina koulussa mun lempiaineita.
6. En halua herättää julkisilla paikoilla paheksuntaa. Oon aina kavereista se, joka on sillee ”hyshys ihmiset kattoo” jos joku intoutuu riehuun tai selittään jotain hävytöntä juttua.
7. Ennen kuin teen päätökseni jostain asiasta, mietin aina perinpohjaisesti kaikki hyödyt ja haitat mitä siitä päätöksestä seuraa. Tää on toisaalta erittäin ärsyttävää, koska tää jahkailu ei aina pääty siihen, että ”valitsen vaihtoehdon a ja sillä selvä” , vaan saatan vielä jo päätöksen ja sitä seuranneen tapahtuman jälkeenkin miettiä et ”mitä jos olisinkin tehnyt kuten plään B…”
8. Tykkään lapsista tosi paljon. Mun sisarusten lapset on kun melkein ”omia lapsia”. Komennan ja asetan niille rajoja ihan samanlailla kun niiden vanhemmatkin, mut toisaalta oon kuitenkin niiden täti ja riehun niiden kanssa kaikkee päätöntä. Vaikka välillä saatan olla aika kipakkakin näille muksuille, niin toisessa ääripäässä oon kyllä maailman huonoin esim. kieltään mitään asiaa niiltä, vaan oon aika lepsu lellijä. Enkä osaa olla vihainen niille, kun ehkä puoliminuuttia.
9. Mun perhe on tosi tiivis ja yhtenäinen. Kaikki tulee kaikkien kaa juttuun, nähdään usein koko porukalla ja pidetään yhteyttä päivittäin, vaikka isommat sisarukset asuu jo perheineen muualla kuin Tampereella. Sisarusten puolisotkin on mulle vähän kuin ”lisäveljiä/siskoja”
10. Itken ja liikutun helposti, mutta yleensä vaan ”tosielämässä”. Esim elokuvat tai sarjat ei saa mua useinkaan itkeen, mutta perhetapahtumat, juhlat, juhlapuheet, soittoesitykset tai joku tapahtuma ystävien kaa tms saa mut aina herkistyneeks. 
11. Tykkään näyttää tunteita. Halailen ja pusuttelen ystäviä ja sanon aina joskus ääneen kuinka rakkaita ne on (vaikka ne näille mun herkistymis avautumisille aina nauraakin;)) Toisaalta taas esim uusien ihmisten ensivaikutelma musta saattaa olla ”kylmä”. Tarviin aikaa avautua uusille ihmisille ja oon aluks ehkä vähän etäinen ja vaikeasti lähestyttävä. Oon kyl petrannu täs asias vuosien saatos:D

ANSWERS
1. Lempi vuodenaika? Perustele. 
Kevät. Syksyllä kaikki alkaa masentaa, koska päivät lyhenee, kylmyys iskee ja kaikkialla on vaan helvetin pimeetä. Talvi on ihan jees. Kevät on best, koska sillon kaikki taas ”herää eloon” ja ihmisetkin alkaa virkistyä. Kaikki odottaa kesää ja lumiensulamisesta ja auringon näyttäytymsiestä saa kiksejä. Joskus just se kesän odotus on jopa parempaa kun se itse kesä (no okei ei ihan) , mut keväässä on kuitenkin aina jotenkin sellanen ihanan odottava tunnelma.
2. Jos saisit viettää päivän miehenä, mitä tekisit?
Pokaisin jonkun muikun baarista silleen herrasmiesmäisesti ja tekisin just sillee miten me tytöt aina puhutaan et miksei pojat tee!??
3. Mihin biisiin et kyllästy ikinä?
Koko Leevi and the Leavingsin tuotantoon
4. Oudoin uni minkä muistat?
Välillä on kausia, jollon en näe pitkään aikaan unia ja välillä taas nään ihan kreisiunia. Tuoreessa muistissa eilinen uni, jossa hölkättiin Kapan kaa reeneihin ihan niinkun eilen oikeestikin tapahtu. Söin banaanin reeneissä kuten eilen tein, mut tän jälkeen uni alko mennä omille raiteilleen, sillä unessa sain yhtäkkiä jonkun kohtauksen ja lyyhistyin  maahan. Seuraavas kohtaukses oltiin Kapan kaa jossain hotellissa ja aloin oksenteleen verta ympäriinsä ja mua sattu johonkin lihakseen. Muistan, että intin siinä unessa Kapalle, että mun joku lihas on revennyt ja se veri vuotaa sen takia mun suuhun!?:D Sit sanoin, että mä ehkä kuolen ja Kapa lähti hakeen mulla arkkua hahaha:D Sit en  muista enempää:D
5. Kuvaile parasta ystävääsi kolmella verbillä.
Nukkua, löntystellä, tsillata
6. Jos saisit päättää mikä eloton luontokappale olisit? (kivi, puu, joki, pilvi jnejne) Perustele.
Joki. Siinä olis edes jotain liikettä ja maisemat vaihtuis, kun joku kivi vaan kökkii samas paikas ikuisuuden.
7. Seuraatko jääkiekkoa? Mitä joukkuetta kannatat? Miksi?
Seuraan. En oo mikään true fani, mut jostain muhun on iskostunu et jos pitää valita näistä kahesta Mansen joukkueesta toinen niin suusta tulee automaattisesti et ”Ilves”. Se on jotenkin ehkä sympaattisempi seurana ja ”Tamperelaisempi” historiansa perusteella kun Tappara.
8. Onko mikään sellaisista haaveista joista pienenä unelmoit, toteutunut? Mikä?
En muista haaveilleeni muusta kun ison maatilan emännyydestä kera dalmatialaiskoirien. Ei oo paljon toteutunu:D
9. Kuka on lemppari Disney-prinssi? Perusteluja.
Ei tuu mieleen muutaku se Lumikin prinssi. Se on kunnon hyvä elämä.
10.  Jos olisi pakko muuttaa yksi asia elämässäsi, mikä se olisi?
Haluaisin, et mun isovanhemmat olis vielä elossa. Kaikki kuolla kupsahti kun olin jotain 10 ja vaikka on kaikkia muistoja tietty paljon niistä niin nyt vanhempana kiinnostais kysellä ihan sairaasti kaikkee niiden elämästä ja suvun jutuista ja sota-ajoista jne. Niin ja olis kiva jos ne olis näkemässä mun elämän saavutuksia:D
11. Mikä tahansa toive, pyyntö, toivotus yms. kenelle tahansa.
Khitos painostuksesta tän vastaamiseen Kapa

QUESTIONS
1. Kerro joku nolo tai hauska sulle sattunut sattumus/tapahtuma/onnettomuus
2. Aiotko äänestää kuntavaaleissa?
3.  Asia, jonka olemassaolosta oot kiitollinen joka päivä?
4. Jos saisit muuttaa ulkonäössäsi jonkun asian, mikä se olisi?
5. Asia, jota ilman et voi elää?
6.  Lempiherkku?
7. Asia, josta ajattelet samoin kuin vanhempasi?
8 . Asia, josta oot vanhempies kaa täysin eri mieltä?
9. Haluaisitko asua ulkomailla?
10. Uskotko avioliittoon? 
En seuraile tällä hetkellä hirveesti mitään pienempiä blogeja noiden perus toplistablogien ulkopuolelta, joten kuka vaan kuka haluaa saa näihin vastata:)

Sade

 
Tykkää jutusta