BIG JET PLANE

Sunnuntai-ilta ja mää oon takasin Mansessa. Buu.
Perjantaina kiiruhdettiin pikasten kuulumispäivitysten kera Kapan kaa juna-asemalle, jossa sit erkauduttiin, koska Kapa lähti kohti Turkkusta ja mä sitä kuuluisaa etelä-Suomee. Kärvistelin junassa koko matkan kahvihimossa, koska aattelin että siel kiertää se ravintolakärry mut EI siellä olikin se koko ravintolavaunu, johon olis pitänyt ite raahautua kävelemällä. Koska mun vieres bisnesnainen näppäili ressaantuneena läppäriään koko matkan ajan, en kehdannut/jaksanut lähtee siitä paikaltani mihinkään. Kotoo raahattu matkapulla jäi siis syömättä:(
Mun äskettäin Helsinkiin muuttanut entinen naapurinfrendi tuli Helsingissä mua asemalle vastaan ja käytiin Amarillos päivittään kuulumisia ja täyttämäs vatsaa. Monkista ja Zarasta löysin taas pari heräteostosta, mut heitetään niistä settiä myöhemmin.
Seilailtiin shoppailun jälkeen Kallioon tän kaverin kämpille ja haettiin matkalla viel kaupasta illaks herkkuja ja juomia. Perus tyttömäisesti laittauduttiin ja tuusattiin hiuksia osv parisen tuntia, kunnes lähdettiin ulos Kallion kaduille.
Lauantaina herättiin jo ysin aikaan, koska mun frendi lähti sukujuhliin. Aluks aattelin et mitäköhän tekemistä mä keksin, mut lopulta tilanne oli se et sain taas hiki hatus juosta paikasta toiseen ollakseni ajoissa. Keskustassa pyrähtämisen jälkeen menin Kallion kirjastoon fiilisteleen elämänmenoo. Istuin siel penkillä ja mietin niin syvällisiä taas että huhhu. Kun vatsa alko ilmottaa olemassaolostaan lähdin metsästää ruokapaikkaa. No yllättävän helposti sekin löyty, kun astelin vaan ensimmäisee kinkkipaikkaan sisälle ja olin et vot tää on hyvä. Ruoan kylkiäisenä hotkin Seiskoja ja päivitin tietojani valtakunnan virallisista juoruista.

Matkalla kirjastosta ruokapaikkaan harmittelin, et miks sittenkin päätin jättää järkkärin kotiin, koska oli niin hieno ilma ja ihana Helsinki et olisin halunnu kuvia.  Mun oma ”laatu” kännykkä on lisäks rikki ja tos veikan varakännykäs on joku huikee 3megapikselin kamera et wuhuu. Mut tallensin silti jotain kuvia muistikortille, koska niit on vaan niin best fiilistellä. (Ja oikeesti mun matkatavarat paino taas sataviiskytkiloo, että hyvä vaan että kamera jäi kotiin. Ens kerralla myös yhet kengät kolmien sijasta megeen kiitos)

Mää ja alakuvassa fiilistelyssä mun uus huivi. Safkalafkasta lompsin Kallion katuja pitkin uimahalliin. Vedin raivolla kilsan uinnin ja sit nautiskelin saunan lämmöstä. Siel pukuhuoneessa nutasin jotain kolme tuntia, koska mm. kuivasin ja laitoin hiukset, valitsin illan vaatteet ja meikkasin itteni. Siel uimahallis oli yks ihana mummo. Plus pappoja. Ja minä. Mut siihen yhteen mummoon. Mää tulin jo altailta pois pukkariin kun se mummo vasta meni toiseen suuntaan. Ja kun se palas pukkariin uintinsa jälkeen olin sielä vieläkin laittautumassa. Se katteli mun touhuja hetken ja totes sit et ”Kyl sitä vielä sitten nuorena jaksaa itteään puunata oikeen olan takaa” Niinpä kai 🙂 

Illan HIFK-Ilves pelistä ei sen enempää, kun että on aika vaikee yrittää pysyä ”omiensa” puolella tuol HIFKin fanikatsomossa. En pahemmin kyl siellä tuuletellut tai kannattanut kotikaupungin kissaeläimiä. Ihania muuten ne suomenruotsalaiset IFK fanit. Niit oli paljon ja niiden ääntäminen ja kannustushuudot oli jätte bra ja jäi päähän kaikuun tsempa på IFK! Matsin jälkeen Hesestä mukaan ruokaa ja perus nysväysilta.
Tää sunnuntai menikin sitten tasan sängyllä makoillen ja telsua kattellen. Jossain vaiheessa väsäsin puuro aamupalat meille ja sit taas palattiin takas peiton alle lööpaileen. Kolmen jälkeen torkahdettiin molemmat ja heräsinkin sit mun siskon soittoon et ”niiin ootsä tulos tänne Katajanokalle, et oltais lähössä pian?” Juuuuuuuuu siitä sitten kamat kasaan ja onnistuneesti vesisateessa suunnistin ratikanvaihtojen kera Katajanokalle. Toi viimenen kuva on omistettu täysin Kapalle, joka voi päätellä kuvan heijastelevan mun haikeus iksu oloa ja ”ikkunaefektiä” kera tollasten haiku biisien.

  
  

Sade

 
Tykkää jutusta